Dry Needling versus Acupunctuur

Steeds meer patiënten hebben hun eerste kennismaking met acupunctuurnaalden bij een fysiotherapeut die pijnlijke punten in spieren wel even meeneemt in de behandeling.
Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: ‘daar is het, daar doet het pijn!’  Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast.

Een klassiek opgeleid acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie.  Kennis van de acupunctuur is een absolute meerwaarde ter ondersteuning van de Dry Needling technieken zoals deze die gebruikt worden in de pijnbehandeling met Trigger Points. Slechts 1 op 5 (20%) pijnsyndromen kunnen primair behandeld worden met pure Dry Needling. Bij 80% is Dry Needling een meerwaarde wanneer er OOK gekeken wordt naar de onderliggende energetische toestand van een patiënt met een pijnsyndroom zoals een acupuncturist dit doet.