AcuGraph

ACUGRAPH, wat is dit eigenlijk?:

Het is een digitaal meetsysteem om de energetische waarde van de meridianen (de energiebanen) te meten en te analyseren.
De meting geeft een mooi beeld van eventuele verstoringen in het lichaam. Hier kan ik mijn acupunctuurbehandeling nauwkeurig op afstemmen om uw lichaam weer meer in balans te krijgen en klachten aan te pakken.

 

Hieronder een links naar een Engels informatiefilmpje met Engelse ondertiteleling:

Engels informatiefilmpje

 

De ACUGRAPH meting PRAKTISCH gezien:

Eerst ga je lekker en comfortabel liggen op de onderzoeksbank. Met een soort pen met een zachte vochtige tip start ik de meting. Via deze pen wordt de huidweerstand bij, in totaal 24 acupunctuurpunten, bij handen en voeten gemeten. In totaal duurt de meting ca 5 minuten. De uitslag van het onderzoek gebruik ik dan om mijn behandelplan aan te vullen / te verfijnen. Deze meting pas ik voor elke behandeling toe.

De geschiedenis achter ACUGRAPH ??‍?:

De metingen met de AcuGraph worden gedaan op acupunctuurpunten. Deze punten liggen op meridianen. Meridianen zijn onzichtbare energiebanen op en in het lichaam. Vergelijkbaar met bv electriciteit of de radiogolven van de wifi, wat je ook niet kan zien.
Al duizenden jaren maken onder meer Chinese geneeskundigen gebruik van de informatie die deze meridianen kunnen geven over de aard en de omvang van vele klachten.
In 1950 stelde dr Nakatani, een Japananse arts, een afwijkende electrische geleiding vast over deze meridianen bij verschillende aandoeningen. Nadien zijn hier vele bevestigende onderzoeken naar gedaan. Hieruit is later de software van de AcuGraph ontwikkeld. Met de AcuGraph kan je dus de energiestatus van de meridianen meten en analyseren.
Onbalans in deze enegiestatus kan gepaard gaan met klachten. Met behulp van acupunctuur probeer je dan de balans te herstellen en klachten te verhelpen.